Bejelentkezés és információk: +36 20/482-6865, info@smartdiagnosztika.hu
MR vizsgálatok akár hétvégén is!

Időpont foglalása magánfinanszírozott vizsgálatra
Jelentkezzen be online,
vagy hívjon minket: 20/ 482-6865
Időpontját e-mailben visszaigazoljuk.
Szolgáltatás választása:
Szolgáltatás típusa:
Helyszín választása:
Szabad időpontok:
Adatkezelési tájékoztató, Minden olyan esetben rendelkezésre állási díjat érvényesítünk, amikor a vizsgálat rajtunk kívülálló okok miatt hiúsult meg.
Foglalási feltételeket
Páciens neve:
Páciens születési idő:
. .
Kód (amennyiben van):
E-mail cím:
Telefonszám:
További információk az időpont foglaláshoz, pl. vizsgálat oka, előzmények:

Időpont foglalása
Visszahívás kérése

Mammográfia

október 31, 2019

Hogyan éljük meg mi nők a mammográfiai szűrővizsgálatot?

Ebben a kérdésben nagyon különböző hozzáállás jellemzi azokat a hölgyeket, akik családilag érintettek a mell rosszindulatú elváltozásaival kapcsolatban és azokat, akik ebből a szempontból szerencsésebbek és emiatt értelemszerűen kevesebbet tudnak magáról a betegségről.

Teljesen természetes reakció, hogy ha közelebbről követtük egy szerettünk megpróbáltatásait, látogattuk vagy ápoltuk, ne adj isten elveszítettük őt, akkor egyértelműen életmentő vizsgálatként kezeljük a mammográfiát.

Hárítás, elnapolás és évek telnek el vizsgálat nélkül

Mint ahogy az is teljesen természetes, hiszen emberek vagyunk, hogy ugyan fejben tisztában vagyunk a szűrés fontosságával, de hajlamosak vagyunk maceraként tekinteni már az időpontkérésre is. Mindig a sor végére marad, a gyerek fogszabályozása, külön órája, a családi teendők és a munkahelyi kötelezettségek sorában.

Persze tudjuk, hogy nagyon nem mindegy a kezelés eredményessége szempontjából, hogy milyen stádiumban diagnosztizálják a daganatos elváltozást…de bízunk abban, hogy nem lesz baj.

A dekoltázs jobban foglalkoztat, mint a saját testünk

Valljuk be, hogy nagyon is sokat foglalkozunk azzal, hogy a legelőnyösebben domborítsuk ki, amivel a genetika megáldott minket. Idegesen próbálgatjuk a melltartókat, hogy a legideálisabb fazont megtaláljuk, az a ruha vagy felső kerül a legtöbbet elő a szekrényből, ami a legjobban hangsúlyozza a formáinkat.

Nők vagyunk és tetszeni akarunk, de vajon miért csak idáig törődünk magunkkal? Az igazi „push up” valójában az, ha legalább annyira szeretjük és törődünk ezzel a testrészünkkel, mint amennyire a külvilág elvárásainak próbálunk megfelelni.

Kellemetlenség kontra egészség

Vannak napok, amikor annyira érzékeny a mellünk, hogy még a melltartó vagy a póló súrlódása is fájdalmas számunkra. Ilyenkor nyilván mindenkit kiráz a hideg a mammográfiai vizsgálat gondolatára.

A jó hír az, hogy a menstruációs ciklus kevésbé keserves szakaszában ugyanolyan pontossággal elvégezhető a vizsgálat és ha nem tartozunk az extra érzékeny kategóriába, akkor egy hozzáértő, figyelmes asszisztens segítségével tényleg minimális kellemetlenséggel jár a vizsgálat.

10 hónap eltelt az évből, de még van kettő, hogy az ezévi szűrést ki lehessen pipálni.