Bejelentkezés és információk: +36 20/482-6865, info@smartdiagnosztika.hu
MR vizsgálatok akár hétvégén is!

Időpont foglalása magánfinanszírozott vizsgálatra
Jelentkezzen be online,
vagy hívjon minket: 20/ 482-6865
Időpontját e-mailben visszaigazoljuk.
Szolgáltatás választása:
Szolgáltatás típusa:
Helyszín választása:
Szabad időpontok:
Adatkezelési tájékoztató, Minden olyan esetben rendelkezésre állási díjat érvényesítünk, amikor a vizsgálat rajtunk kívülálló okok miatt hiúsult meg.
Foglalási feltételeket
Páciens neve:
Páciens születési idő:
Kód (amennyiben van):
E-mail cím:
Telefonszám:
További információk az időpont foglaláshoz, pl. vizsgálat oka, előzmények:

Időpont foglalása
Visszahívás kérése

MR vizsgálattal gyermekeink egészségéért (2. rész)

december 28, 2018
Dr. Urbanek Krisztina radiológus szakorvos - SMART Diagnosztika

Dr. Urbanek Krisztina radiológus szakorvos

– interjú Dr. Urbanek Krisztina radiológus szakorvossal (2. rész)

A gyermekek mágneses rezonancia vizsgálatáról Dr. Urbanek Krisztinát, a SMART Diagnosztika orvosigazgatóját, gyermek radiológus szakorvost kérdeztük.

Miért van szükség bizonyos gyermekvizsgálatok esetén kontrasztanyag alkalmazására?

Dr. Urbanek Krisztina: „A kontrasztanyag egy olyan vegyület, amit különböző diagnosztikai eljárásoknál, az ultrahang, röntgen, CT, vagy MR vizsgálatoknál használunk. Kontrasztanyag beadására többek között akkor kerülhet sor, ha valamilyen daganatos betegség, vagy gyulladásos elváltozás gyanúja merül fel. Az anyagot vénán keresztül, vagy szájon át juttatjuk a szervezetbe. Az érdús pontokat a folyadék megfesti, ezáltal részletgazdagabb kép készül, segítségével az elváltozások jobban kimutathatóak.”

Milyen előnyei ismertek az MR vizsgálatnak?

Dr. Urbanek Krisztina: „A mágneses rezonancia vizsgálat fájdalommentes és szükség szerinti gyakorisággal ismételhető. A CT-vel szembeni előnye, hogy nincs röntgensugárzás, az MR a mágneses teret, annak rezgését, rezonanciáját használja a képalkotáshoz. Semmiféle negatív mellékhatása nincs. Éppen ezért például kismamáknál is (indokolt esetben a terhesség harmadik hónapját követően) alkalmazható, negatív biológiai hatása a magzatra nem ismert.”

Miért érdemes a SMART Diagnosztikát választani többek között a gyermek MR vizsgálat kapcsán?

Dr. Urbanek Krisztina: „Lelkiismeretes és szakmailag magasan képzett kollégák segítik a hozzánk forduló pácienseket. A SMART Diagnosztikánál (www.smartdiagnosztika.hu) rövid időn belülre foglalható időpont MR-re, mely a XI. kerületben a Szent Kristóf Szakrendelőben, valamint a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban is elérhető. A szülők pedig a vizsgálatot követően 24 órán belül kézhez is kapják a leletet.”

Posted in Vizsgálatok